Školení pro kněze i ministranty nejen z Orla

28.07.2011 15:03

 

Vzdělavatel Orla župy Svatováclavské P. Nohejl pořádá školící kurs pro sloužení mše sv. podle misálu z r. 1962 (tradiční tridentská mše sv.). Zájemci ať kontaktují pořadatele. Doporučujeme účast kněžím i ministrantům.

 

Zdař Bůh!

 

Orel župa Svatováclavská

 

______________________________________________________

 

 

LETNÍ KURZ SLOUŽENÍ TRADIČNÍ MŠE SVATÉ

 

Ve dnech 9. – 11. srpna 2011 (úterý – čtvrtek) bude v klášteře Dominikánů  v Praze probíhat letní kurz sloužení tradiční mše svaté. Je určen pro všechny kněze a seminaristy, kteří mají zájem naučit se sloužit mši sv. tak, jak ji na západě sloužily mnohé generace jejich předchůdců v kněžském úřadě.

 

Kromě praktické stránky věci se jistě dozvědí i mnoho podstatného o tradiční římské liturgii vůbec.

 

Hlavním vzdělavatelem bude P. Antonín Damián Nohejl III. OP, přítomni by však měli být i další kněží mající dlouhodobou zkušenost s tradiční mší svatou. Čestným hostem bude Jeho Milost P. Jan Fernet, kanovní svatovítské kapituly.

 

Program a cena:

 

Na podrobném programu se teprve pracuje. Jisté je, že kněží během kurzu dostanou dostatek informací a podkladů pro to, aby byli schopni samostatně sloužit mši svatou podle misálu z roku 1962. Kromě toho dostanou užitečné materiály, které si budou moci odvést ssebou.

 

Cena kurzu pro jednu osobu je 1000 Kč. Zahrnuje dva noclehy v klášteře dominikánů, stravování na tři dny a veškeré materiály které si s kurzu odvezete.

 

Je třeba se závazně přihlásit co nejdříve a zaplatit zálohu 500 Kč.

 

Přihlášky a případné dotazy posílejte na info@krasaliturgie.cz . Kapacita kláštera je omezena, proto je důležité se přihlásit co nejdříve, aby se nestalo, že by již nebylo volné místo.

 

Proč se přihlásit na kurz ? V instrukci Universæ Ecclesiæ o aplikaci Summorum pontificum, která vyšla letos v květnu se píše (čl.8), že jedním ze záměrů tohoto motu proprio bylo taktéž nabídnout věřícím řimskou liturgii v její starobylé formě, která je považována za vzácný poklad, který je třeba zachovat. V zmíněné instrukci je navíc i vznesen požadavek (čl.21) aby seminaristům a kléru byla poskytnuta možnost osvojit si znalost tradiční liturgie. Zde se taková možnost právě nabízí.

 

Ministranti vítáni: Velmi doporučujeme, aby se kněz, pokud tuto možnost má přihlásil i s nějakým svým ministrantem, neboť paralelně pro kněze by měl probíhat i kurz ministrování. Bude tak mít po návratu s kurzu jednoho vyškoleného ministranta schopného přisluhovat, který pak své vědomosti může předávat dalším.

 

Pozvánku poslal emailem místostarosta Orla ČR a starosta župy Svatováclavské br. Stanislav Vejvar.

 

Doslovný opis emailu i přílohy

 

Adm.OV2-28.07.2011

Vyhledávání

Kontakt

Kontakt na náš web OV 2