Jubileum br. Jana Příkaského

21.07.2011 14:57

 

 

80…a život jde dál, tak byla motivována červnová návštěva orelského tria v Orlovně v Ratíškovicích. Překvapivé, nečekané setkání bylo srdečné a bratrské a oboustranně dojemné.

 

Bratr Jan Příkaský v rodinném kruhu a přáteli slavil krásnou životní osmdesátku. Významná osobnost znovuobnovení orelské činnosti po roce 1990 prožívá sví životní zastavení tak trochu opodál hlavního proudu organizace i činnosti Šilingrovy župy.

 

Velkým dílem přispěl k rozvoji svým působením v předsednictvu Orla jako 1. místostarosta celé organizace. Nelze pominout jeho činorodé aktivity v čele Šilingrovy župy. Své desetileté postavení starosty této župy, bral jako svou osobní malou splátku velké a bohaté historii župy, jednoty a tradici i statečnosti rodu.

 

S opravdovým dojetím převzal básnickou gratulaci a upomínkové dárky od sestry Špérové a bratra Poláka, tvořící gratulační župní duo. Bratrské trio doplnil bratr Kostelka. Svému dlouholetému spolupracovníkovi Janu Příkaskému předal zvláštní orelské vyznamenání „OREL ZA ZÁSLUHY“ udělené vedením Orla, které tak ocenilo jubilantův přínos a nevšední osobní zásluhy pro rozvoj orelské prezentace v jednotě, župě a celé republice.

 

„Od srdce Ti jubilante popřejem,

za vše Tobě bratře děkujem !“

 

S radostí a vděčností

 

B. Kostelka

 

adm.OV2-21.07.2011

Vyhledávání

Kontakt

Kontakt na náš web OV 2